Tuesday, 25 December 2012

AJARI AKU :(


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu

Wednesday, 12 December 2012

izzati oh izzati
ketidakmatangan kau tu dah menjerat diri kau sendiri..tulah...gelabah tak tentu pasal kenapa, bende ni semua patutnya kau ambil sebagai iktibar..yes you can izzati....!you have no choice...u have to face it..!
satu semester je lagi...struggle it up!then u get it...! kamu boleh izzati...lepas je semua ni..kamu boleh lupa semua semua...rasa nak balik..u have to redha..bukan sabar..okay??
lain kali, or lepas ni....dgr lah cakap sikit...eh, dgrlah cakap banyak!!! jgn degil...dengar! dengar! dengar! bukan gelabah tak tentu pasal..faham...itu mulut org...kita tak boleh paksa..so kau kene tentang...
berubah demi kebaikan its better..okay izzati...!!kamu boleh...!
ingat...tuhan tak jadikan sesuatu perkara itu utk kita menyerah je..dia bagi ujian tu semua utk kita tahu erti kehidupan...xkan nak senang je...dia bg la kita susah sikit kann, nak tgk kita ni kuat or tidak...
izzati izzati oh izzati
kau boleh izzati,jangan sedih sedih,make sure senyum lepas ni nampaj gigi tu faham!
talkative!
tapi aku akui aku tak kuat...aku tak kuat..aku tak kuat!!
apa lagi la akan datang...
ok mcm ni lah...fikir mak ayah...teruskan perjuangan....benda benda kecik tu tolak tepi...insyaallah :)
chill okay! yes you can!
yeah...mcm tu lah izzati okay! senyum biar nampak gigi kapak kamu yg besar dua terletak depan tu okay?
ye..izzati..igt..pengajaran semua ni..ambil iktibar..faham!*amaran keras!
terima kasih 

tulus ikhlas luahan dari hati saya

Saturday, 8 December 2012

 
Everything gonna be fine as long as u be urself..! dan bukan berubah kerana orang lain okay..InsyaAllah.
 
bermulanya semester baru ini...bukak buku baru...diri baru..be matured..!waahhh! matured lah sgt..apa apa pun...ini last semester saya..so, harus! wajib! dah xde sunat dh lepas ni...hahahaa..adoi,umur pun dah makin meningkat..so i`ve to be a women soon! not a girl da lepas ni..tp tak semestinya life kene berubah.saya still izzati yg dulu..

Penghibur jalanan by izzati



bila dah bosan...terdengar lagu ni...then saja suka suka..terima kasih :)

Thursday, 1 November 2012

SHOOT SESSION

PHOTOGRAPHY BY AREP NORDIN




SORRY..KEKOK CKIT...first time 

That Girl..make me think so long!


shouldn't or should i worried the presence of that annoyed women in my relationship?

i think i should have that feeling!
i should have..even though, i know that he do love me
but this kind of women i didn't trusted!
don't u know that?this girl can treat him!
she can seduce men in any way whatsoever..oh please
after what she done...after what i`ve been stalk her..she's like a snake! that can propagates in dead silent!
In the rough view, she's look like a princes!looks like a beautiful, and anyone who see her will be interested with her! 
why am i too afraid of ?why?why?
even she already have boyfriend....but "perempuan kan" mana pernah cukup satu
moreover the kind of "itchy ass" hah! lagi lahh!! (bring plenty of patience .. pray)
every night....every second...every moment..i've been thinking of this "stinking women"
i hope she will read my blog..oh please..and if you read this..my pleasure...haaaa...
"tak payah baca pun takpe sbb nnti..urmm"
i know...that am not too kind of this...but i love my relationship with him...and i don't want anybody that cruel to destroyed my relationship.
i hope that he will be my last guy..and will be my husband..and also will be my "imam" one day
I've been take a long time to accept all of this ...#sigh :(
 But I believe, there is nothing to worry if everything is in a situation in their life! insyaAllah #chill
(oh my English)
sorry of there any grammar mistake...its more on "rojak" actually okay

tulus ikhlas coretan dari hati saya


Tuesday, 9 October 2012

FINAL EXAM
SEMESTER 4
INSYAALLAH

YES YOU CAN NUR IZZATI :)


kind of bit late to update about the dinner of FACULTY SPORT SCIENCE AND RECREATION
bila selongkar balik..terjumpa ini :)


with my beautiful lecture, Madam Ain, and the gorgeous two girls..baby rasya and si cantik suhaida



Tuesday, 7 August 2012

KAWAN KAWAN DI KALA MEMEKAK MEMBINGIT MEMEKIK MENGILAI
#BIG HUG!



SEMUA NI MUKA MENAHAN LAPAR#termasuk aku haaaa..:)

HANNA kidnap us and take us to the pizza hut
then we made it
nyummm nyummmm nyummm

ITS ME AGAIN AND AGAIN
there was nothing to share .. but we must follow the path set by his

"PENEMAN SETIA SAYA"
tatkala asignment bersepah, air favourite saya
pendrive yg banyak berjasa..walaupun 2gb je punn..haaaa...xpe..asalkan berguna kannn..at least,boleh membantu dari tak membantu langsung
and finally
 am DONE!


 PERIODIZATION FOR RUGBY PLAYER!!

so, after this dah boleh jd coach utk player rugby..insyaALLAH
tp bukan sbb report ni saya tak tidur malam
but the other one report
haaa...last minute punye kerja kann..itu lah die..kan dah jadi kelam kelibut !!

so the lesson of this is...JANGAN BUAT KERJA LAST MINUTE!


MORE ON WHAT AM HEARD, AM DOIN,AM TALKING
bunyi macam pelik kan
tapi
dalam hidup ni..macam macam hal lah 
its like, pelbagai kerenah
aku?haaaa...panas baran,emo tak tentu pasal..oh my!
tp ada tempatnya cume kadangkala tak kene pada tempatnya sampai siapa yg ada dekat dekat dgn saya 
damnnnn!! abislah orang tu
btw, there`s no motif pon post ni cume saja saja #peace!! chillex kann
kehidupan ni macam seorang pengemis!
why?
there`s many reason kenapa aku cakap mcm tu
cume semua ni tak terluah..tak termuntah
bila tiba masanya nanti..there will be there!
###macam keling tak###
kesah pulak kan...hahah!

Wednesday, 4 July 2012

Tajuk kali ini...agak memedihkan...kalau boleh tak mahu nak post ni...tp sebab dah lama bertahan...tiada tempat utk diluah kan atau dimuntah kan... Now, mmgs susah sgt nak cari org yg betul betul boleh kita percayai....tapi kenapa ye??? Mungkin aku perlu muhasabah diri utk cermin diri aku dimana kesalahan itu... Sikap kuat melenting...keanak anakan sering membuatkan kita alpa..oh my! Setiap perkara aku harus teliti...setiap langkah..cuba utk menerimanya...tapi??ada baiknya..ada buruknya..kenapa harus ada ini semua??wow!dah mcm cerpen... Malu utk meluahkannya...malu utk memuntahkannya... Sekian :(

Thursday, 17 May 2012

CONGRATULATION!!
TO
"FAWZAN FAWA`ID"

"DIPLOMA IN SPORT STUDIES"
faculty sport science and recreation

FINALLY... :)
ponteng klasss???tertidur???

berjaya grad juga kawan kesayangan saya yang sorang ni
jauh lagi perjalanan kamu di luar sana..fighting bro..!
"JANGAN BANYAK GELAK SANGAT YE"
and
congratss..! 
NOW HE CONTINUE HIS STUDY AT UITM PAHANG
"DEGREE IN SPORT STUDY"
tak lama tu..pejam celik pejam celik
then grad as sarjana muda pula
i always pray for all my friends
"MAY GOD BLESS YOU"


Friday, 4 May 2012

Monday, 23 April 2012

KAWAN
kita sendiri tahu kan..selain family kita..ofcoz la kawan kan..bg sesiapa yg tiada teman istimewa la kan..mcm saya..selain family sy..kawan saya antara yg paling penting
tp
kenapa???setiap yg kita lakukan..setiap detik tu..pasti ada kesedihan..susahnye apa yg aku hadapi sekarang ni terpaksa pendam di mana lagi aku harus luahkan...semburkan? di mana?? diari?? Woopppsss..!
i "HATE" diary
blog??ahahaha...mungkin??lebih kurang je kan
aku akui..aku mmg tak boleh hidup tanpa insan yg bergelar "SAHABAT"
uurrmmm...manja kan??tp its fact..!
dari kecil...sampai sekarang...kawan amat penting!
hahaha..kesian la siapa yang bercinta dengan aku ni..ahahahaha..fuuhhh..!kene byk bsabar dgn perangai aku ni
urrmmm..sedikit sebanyak..dengan menulis blog ni..aku rasa lega..walaupun jauh di sudut kecil ku ini **ceehhh!ayat sastera...kwn2x yg baca ini jgn gelak!**
aku sedih dengan apa yg terjadi..sangat sedih...sedih sangat...sangat sedih..xtau mcm mne nk ckp..mungkin apa yg dia rasakan tu..tak seteruk apa yg aku rasakan masa zaman aku sekolah dulu..dimana aku diperlakukan mcm anjing! haaaaa....kenapa??tak pernah kau fikir itu...langsung tak...kannn...pernah aku bertanyakan kpd kamu wahai sahabatku..kenapa kau perlakukan aku sedemikian..??tapi tdk pernah kau jawab..jadi sekarang..mungkin kau merasakan itu..cuma tdk seteruk yg aku rasakan**hina kot**
terkejar2x dahagakan kasih sayang dari seorang sahabat..lakukan apa sahaja utk kau sahabat...sayang kau sangat..! tpi apa yang kau buat?apa yg kau balas?apa yang kau lakukan pada aku?apa?
mungkin tak semua yg aku perlu share tp ak sayang kau sahabat
sayang kau sangat
sayang kau
sangat!

SAHABAT SEJATI SUKAR KITA CARI...KAWAN KETIKA KITA SENANG, AMAT MUDAH KITA CARI..TEPI LONGKANG PON ADA KAWAN KETIKA SENANG
TETAPI KAWAN YANG BERGELAR SAHABAT, KETIKA KITA SUSAH, SUKAR KITA TEMUI...MENANGISLAH KITA SAMPAI KELUAR AIR MATA DARAH SEKALIPUN..KALAU DAH SUSAH..LUBANG CACING PUN XKAN KITA TEMUI

"kawan aku tak mahu kau mcm tu..perlakukan aku mcm tu..aku sayang kau..mungkin tak smua kita perlu share kt org..tp aku mtk kau faham aku bkn luahkan pd org ramai..org ramai tak tahu apa yg berlaku..tak boleh judge apa yg berlaku..mungkin akan jadi benda lain bile kita lakukan begitu..ya Allah apa yang aku merepek neh...adui..tak tahu macam mana nk ckp..bile dlm keadaan sedih mcm ni..saat aku happy..jangan igt aku bahagia dgn hidup aku...sahabat..ak ingin kau ubah perangai kau,..kalau mcm ni..sampai bile kau nak kwn kau makan hati dengan kau..smpai bila...byk yg aku tak terucap disebbkan perangai kau..banyak yg aku makan hati..sangat byk ak pendam dlm hati aku ni...sangat..! tp sbb kau kawan aku..dan ak tak mahu ianya dipjg lebarkan kan..aku maafkan kau sahabat ku.. :) "

tulus ikhlas dari hati aku

Thursday, 19 April 2012

THIS VIDEO FOR MY FRIENDS 
LOVE U ALL

video

cubaann....cubaan...satu..dua...tiga.. :)
smile k..!
saje saje bosan

tgk sambil senyum k :)

Wednesday, 11 April 2012


"MALACCA"
agak menarik tempatnye..lot of pelancong..sesak..! tp happy..sbb lame sangat dh tak berjalan..tp kebetulan sbb saya ada tournament liga IPT NETBALLERS 
nampak tak..!sy senyum nmpak "TEETH" oh!

"THIS IS THE ONE OF ALL PICTURE THAT I LIKE MOST"
nampak kami semua dh macam satu keluarga...walaupun ada dikalangan kami yang baru kenal...but it doesn`t matter lah...berkawan tak kire baru knl atau tidak kan..
yang penting..berkawan itu penting!

with fatin...!haahahaaaa....tggi kan die ni...hahaha
sape nmpak lagi muda????saya??die???haaaa...
die ni...muda setahun dr sy...sy 20..die 19..alah...tp xdek lah jaoh mane pon...lebih kurg je pon perangai kami..hahahaha


tulus ikhlas dr hati hati saya

Friday, 24 February 2012

CAN SOMEONE BE MY SPECIAL???
dah mula bosan dengan kehidupan bujang
hahahaaa...annoying abis!
study first..then u may search the love again...
LOVE???the worst thing that i ever heard
do no..
it kind da fobia
hahahaha...kenangan HITAM
dlm hidup saya..tapi saya tak bengkok..!
am still strenght ok...!
nothing special, my only special is "FAMILY"
sometimes...rasa mcm happy bila ada org yg syg kita selain kawan2x n family
tp bnde tu sakit sbenarnya
urrmmm
for me..
belum masanya lagi
chill k

Monday, 23 January 2012

KADET KOREKSIONAL DI HATI

DALAM HATI <3
KISAH SILAM YANG MASIH KU INGAT

"KEM KADET KOREKSIONAL"
"form4 at "Tanjung Gosong", Pekan, PAHANG

yg mana satu aku pon ak xpstu...tp yg psti ak duduk...hahaha...ce teka...**padahal tau je yg mne**
aku antara yg duduk dekat dgn hadiah tu hah

**di saat kami sedang menunggu ketibaan ketua polis koreksional**tah brapa jam kami berdri di situ pn xtahu..:( sampai ada kwn sy yg pitam...**sigh**

yg tgh2x..antara yg pkai bju oren tu...sebelah tu nine..sebelah tu saya... :)
hitamnye..sumenye melekit..tah bp ari xmndi... btw i miss them :(
ktorg still contact itu yg penting


saat ni la kami dilihat sorg2x oleh "dia" mak ai...seram jugak tp biasa je..kene time aku..button lak ai tcabut..kene tegur dan "dia" gelak...what???

 pasukan kontigen dari pahang!!


Abang-abang ni adalah pasukan dari "henry gerney" **betul ke ejat tu??**
siap ada pegawai lg tu yg jaga dorg...!!tp dorg handsome2x...!!cair sekejap je...hahahaha


"SENTAP JURUS DOT...DOT..DOT.." tak igt la sentap berapa...hahaha
sampai saya pkai pasir pantai time ni tau...


"MALAM KEBUDAYAAN"
yang ni bile igt2x kembali...***gelak guling2x xsdar diri** sbb budak2 kt atas tu sume dipaksa menari tarian "LABI-LABI" mak ai..sume muke stress je atas tu..hahaha
nk tau aku yg mana sat..nmpak tak bdk pompuan yg tukang suluh2x lampu tu???tp bkn yg tu...yg nak terjatuh tu???hahahaha..itulah saya...hahaha..


"KONTIGEN PAHANG C"
kami telah mendapat tempat ke -2...!!!hahahaa...**ambil masa seminggu je utk berlatih kawad**
inilah hasilnya..
alahai...xnmpak pulak muka sy..nmpk ckit je tu...barisan last sekali tu... :(

"REMPUH HALANGAN"
kami perlu merempuh sungai tu...hahaha..best..dlm hutan tu lg la...byk lg dugaan kami
tp time kami..air sungai tu dh nk dekat pasang...so...we have to kerjasama antara satu sama lain utk buat tali..xboleh putus...!


KENANGAN INI MENGAJAR AKU ERTI HIDUP

suka sangat... :)

Sunday, 22 January 2012

MY OWN REASONS....!!


I HAVE MY OWN REASONS...WHY DIDN`T CONFIRM THIS
shouldn`t or should i????
i have my own experience past year where orang yg sy add...jadikan sy ni as his or her  one of the girl to "stalk"
hello???
saya xtahu kenapa dan mengapa...i have to be more carefull with them from now...!
***hahahahahahahaha*** LOL
AYAT NAK KETAT2X JE KANN...
xdek lah smpai nk ketat...yg saya knl sy add laa..yg tak knl tu bknnye sy xadd tp ambil masa la..i have to know who is he or she.. :)
just smile keyhh!!!
xsuke la ketat2x ni...xmanis..!
JUST CHILL :)


TOGETHER WE UNITE AS ONE TEAM..!

lalalalalaaaaa.......
ALL ABOVE IS MY CLASSMATE
tp sebenarnya ramai lg...kononnye ni muka2x yg rajin dtg class la...
tp bdasarkan pemerhatian saya **chewaahhh dh mcm ape lak ai***
kebetulan je ni...ade yg dtg selepas pergambaran dijalan kan pom ada..kesian dorg...dh pkai canteek3x...
lastly???
xdpt bergambar sebab lewat..hahahaha
**pardon**
sape suruh dtg lewat..**jahat kan aku ni**
hahahaa..**sigh**
kalau boleh aku nak semua ada :)
I`M BACK